Què és Ciutadania 4.0?

Per què

Ciutadania 4.0 és un projecte de Telefónica Catalunya que neix amb la voluntat de recolzar i impulsar iniciatives ciutadanes que facin un ús crític de les TIC (Tecnologies de la Informació i de la Comunicació). Aquest projecte dóna continuïtat a la iniciativa Catalunya 4.0 de Telefónica Catalunya per impulsar la Societat de la Informació al nostre país.

A través d'aquesta plataforma volem ajudar a promocionar les diferents iniciatives digitals ciutadanes i els seus promotors i posar-los en contacte amb orientadors i orientadores especialistes en diferents camps, amb la intenció que puguin col·laborar i treballar conjuntament sota una nova perspectiva professional, tecnològica i humana.

Posteriorment, a través de diferents trobades presencials, impulsarem que es consolidin projectes per tal de contribuir a millorar-los i que obtinguin més visibilitat i eficàcia.

El procés i el resultat

Des de Ciutadania 4.0 convidem a participar en aquest procés tant iniciatives com persones interessades a orientar-les. Un cop inscrites, les posarem en contacte perquè treballin conjuntament.

El següent pas serà organitzar trobades en què les parts implicades intercanviaran coneixements i perspectives.

Ciutadania 4.0 vol impulsar el desenvolupament d'iniciatives ciutadanes. Com a resultat d'aquest procés, s'obtindrà una base de dades de les iniciatives ciutadanes que són el motor de la societat de la informació a Catalunya. Tota la informació generada serà compartida i publicada sota llicència CC.